2011. április 26., kedd

Vevő típusok

Vevo típusokA vevok esetében alapvetoen két típusról lehet beszélni, az egyik vásárolni akar és meg is teszi, a másik vásárolni akar, azonban van valami, ami miatt nem tudja, vagy nem akarja megtenni. A valódi vásárlóknak nincs más dolguk, „csak” keresgélniük kell, és már költhetik is a rendelkezésre álló pénzüket. Fokozottan igaz ez a jelenlegi erosen túlkínálatos piacon, hiszen most szinte teljesen biztosra mondható, hogy mindenki meg fogja találni álmai otthonát.

A második vevoi típust hívhatják a tulajdonosok turistának, hiszen ezek azok a vevojelöltek, akik csak körbenéznek, mint egy múzeumban, úgy, hogy a tulajdonos akár ötven százalékos akciót is hirdethetne, akkor sem vásárolnának. A „de” rengeteg mindent takarhat, többek között olyan vevojelölteket, akik még várják saját ingatlanuk vevojét, hiszen annak árából fognak majd továbblépni, de olyanokat is, akik csak körbenéznek a piacon, mindenféle valós vagy végleges elhatározás nélkül.

A csoportosítás persze más perspektíva szerint is történhet. Vannak azok a vevok például, akik valójában több száz ingatlan megnézése után érnek be valós vásárlóvá, elotte ugyanis úgy érzik - még akár a legkecsegtetobb ajánlanál is -, hogy ha az elején vennének lakást, lemaradnának valami jobbról. Így az elso száz ingatlannak mondhatni esélye sincs elsore, hiszen a vevo valahogy nem azzal a szemmel nézi az ingatlant, amivel kellene. Az ilyen vevoknél sokszor elofordul, hogy visszatérnek pár hét, esetleg hónap múltán, hiszen rájönnek, hogy az elsore megtalált ingatlannál nem lesz jobb, azonban sokszor addigra már lemaradnak róla, hiszen a  tulajdonosok többsége nem vár a bizonytalanra.

Annyi lenne a tanácsom az ilyen típusba tartozóknak, hogy lehet sokat nézelodni, azonban valós vételi szándék és lehetoség esetén a jó ajánlatokat ne hagyják elúszni. Elobb utóbb ugyanis mindenképpen dönteni kell, nem baj az, ha elobb!!!

Szerzo: Velencei Zoltán · Kategória: Vevoknek 


View the original article here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése