2011. április 26., kedd

Tulajdonos típusok I.

Tulajdonos típusokAz ingatlant eladni szándékozó tulajdonosok között rengeteg típussal lehet találkozni. Leírni szinte lehetetlen minden hozzáállást, hiszen minden esetben egy embert kellene megfogalmazni, ehhez pedig e cikk keretei túlontúl szukek. Azonban mindezek ellenére igyekszem néhány alapveto típust összegyujteni.

Van olyan, aki nagyon motivált az eladásban, és mindent megtenne ennek érdekében. O az, akinek családi, anyagi, vagy egyéb körülményei behatárolják az eladás idejét, ennél fogva mindent megtesz, hogy a vevo megjöjjön és a folyamat sikeresen záruljon.

Azok a tulajdonosok már másik típusba tartoznak, akiknek nincs behatárolt idointervallumuk, hiszen bármikor jó nekik, ha elkel, de persze jobb lenne, ha elobb. Akik ilyen fordulatokkal tudnák megfogalmazni tulajdonosi mivoltukat, véleményem szerint nem nagybetus eladók. Ok azok, akik többnyire nem fogadják el a piac visszajelzéseit és általában a végsokig kitartanak az elképzeléseik mellett. Az ilyen típusú eladóktól gyakran hallom például a következoket: nem viszem le az árat, mert az ingatlan ennyit ér, lefordítva, addig hirdetem az adott áron az ingatlant, míg a piac el nem fogadja az elképzelésemet, vagy amíg jön egy tapasztalatlan balek, aki ennyiért is megveszi.

Tapasztalataim szerint csak annak érdemes belekezdeni az ingatlana értékesítésébe, akinek adott a megfelelo motiváció, hiszen enélkül rengeteget lehet csalódni. Többnyire a motiválatlan tulajdonosok azok, akik azt híresztelik, áll a piac, nem lehet ingatlant eladni stb. A motiváció meglétét számomra leginkább az jelzi, ha a tulajdonos meg tudja határozni azt az idointervallumot, ami alatt mindenképpen túl akar lenni az ingatlanértékesítés folyamatán. Folytatás következik…

Szerzo: Velencei Zoltán · Kategória: Eladóknak 


View the original article here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése