2011. április 28., csütörtök

Nem teljesült az illetékbevételi terv?

Nem teljesült az illetékbevételi terv?A központi költségvetés és az önkormányzati illetékbevételek a jelenlegi ingatlanpiaci válságban messze nem adják majd a tervezett szintet. Ugyanis a 2010-es évre 110 milliárdos bevétellel tervezett a költségvetés. A napvilágot látott adatok szerint augusztusig mindösszesen 62 milliárd forint folyt be az APEH-hoz, ebbol 43,5 milliárd a visszterhes ingatlanátruházási illetékbol származik, 1,5 az ajándékozási, és 2,8 milliárd forint az öröklési illetékbol.

A tervek sajnos a 2008-as szinthez lettek méretezve, ugyanis 2008-ban 85,2 milliárd volt augusztusig az APEH azonos bevétele. E szerint két év alatt majdnem megfelezodött az összeg, elsosorban az ingatlaneladások hiánya során. Természetesen fokozatosan történt a visszaesés, hiszen a tavalyi év azonos nyolc hónapja alatt is már csak 65,3 milliárd volt az ebbol származó bevétel.

Érdekes kérdés, hogy 2011-ben milyen mértéku lesz a bevétel. És ekkora kiesés láttán mikor fogja a kormány elérkezettnek látni az idejét valamiféle ingatlanszektor támogatás kialakításának?

Szerzo: Velencei Zoltán · Kategória: Adó, jog 


View the original article here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése