2011. április 26., kedd

Tulajdonos típusok II.

Tulajdonos típusokAz elozoek mellett létezik  a tulajdonosoknak az a típusa, aki elhiteti magával, el akarja adni az ingatlanját, de a lelke mélyén ellenáll, vagyis nem kész rá. Ennek lehet oka érzelmi kötodés, emlékek, túlértékelés, vagy bármi. Sokszor maga a tulajdonos sem veszi észre, hogy több tettével az eladás ellen dolgozik. Jelenthet ez gesztikulációt, kettos értelmu bemondásokat, amelyekbol a vevok leveszik, itt nem fognak tudni ingatlant venni.

Van az a típus, akinek egyszeruen nincs ideje ingatlant eladni. A telefonokat sokszor nem veszi fel, esetenként még vissza sem hívjaa telefonszámokat. A vevokkel való találkozókat eltologatja, vagy csak messzi távolba tudja leegyeztetni, esetleg le is mondja. Így szintén nem lehet eladni, hiszen ehhez egyértelmuen ido kell, méghozzá sokszor nem kevés ideig, hiszen a KSH adatai szerint az átlagos eladási ido ma Magyarországon 9 hónap.

Végül van egy utolsó típus, akit megemlítenék. O az, aki nagyon szeretné eladni az ingatlanját, de annyira, hogy ez végeláthatatlan precizitásra hajtja, aminek köszönhetoen többnyire elveszik a részletekben. A precíz hirdetés jó. Azonban az ingatlanhirdetésnek  és eladásnak egy több lábon álló dolognak kell lennie, így sok tényezore kell egyszerre odafigyelni a sikerhez, sokszor nem is kevés ideig. A részletek természetesen fontosak, de csak akkor, ha az egész hirdetési rendszer már muködik, azaz vannak értékelheto visszajelzések. Ehhez pedig nem kell más minden tulajdonos részérol, csak sok türelem. Hiszen minden ingatlannak megvan az az ára, ami mellett egy adott idon belül biztosan el fog kelni. Az adott ido pedig egyes ingatlanoknál lehet akár egy év is, melyet megfelelo ár mellett is ki kell majd várnia a tulajdonosának.

Szerzo: Velencei Zoltán · Kategória: Eladóknak 


View the original article here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése