2011. április 28., csütörtök

Ingatlanértékesítés főváros módra

Ingatlanértékesítés fováros módraA fováros 122 ingatlan esetében szeretne hosszú távú terveket megfogalmazni. A közgyulés még az eladás lehetoségét is elfogadta, de nem ez jelenti a fo célt, sokkal inkább az ideális hasznosítási formák megtalálása. Bagdy Gábor fopolgármester-helyettes elmondása szerint a közgyulés 28 igen szavazattal és 3 tartózkodás mellett szavazta meg a folyamatot. Eddig 25 ingatlan esetében döntöttek a biztos eladás mellett, értékesítésüket már meg is kezdték. A teljes kiválasztott ingatlanlistában egyébként szálloda, kastély és még egy iskola is megtalálható.

A helyzetet sokan félreértették, és úgy állították be, mint az ingatlanok gyors elkótyavetyélését. Bagdy Gábor azonban kijelentette, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem fognak könnyelmu döntéseket hozni. Megmagyarázta, hogy a félreértések alapja az eloterjesztés pontatlan megfogalmazásaiból adódik. Példaként említheto, hogy ”Bagdy szerint felfüggesztették például az eladásra szánt tételek közül a legmagasabb értékre, 970 millió forintra becsült XIV. kerületi Cinkotai és Csömöri út sarkán található üres telek eladását. Ennek az értékét az adja, hogy bevásárlóközpont építésére alkalmas területrol van szó. Bagdy hozzátette, hogy az eladásra szánt ingatlanok listáját még az elozo városvezetés készítette elo, ezek közül nem tudtak még mindent átnézni, így ezért sem egyértelmu, hogy mi lesz a sorsuk.” - origo.hu.

A dolog azonban még laikus szemmel is joggal tekintheto ellentmondásosnak. Hiszen bár nem eladásra terveznek, de mégis számolnak az eladásból származó 2,642 milliárdra tervezett bevételre. Mindenki döntse el maga, melyik cél az igaz.

Szerzo: Velencei Zoltán · Kategória: Ingatlan 


View the original article here

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése